در این مقاله سعی میکنیم درباره میکروفن ها ، ساختار ، کاربرد و برخی از ویژگی های هرکدام از آنها مطالبی بیان کنیم. امیدواریم مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیرد.

در اواخر قرن ۱۹ دانشمندانی همانند  دیوید ادوارد هیوز و امیل برنیلراولین قدم ها را برای اختراع و ثبت میکروفن برداشتند که بعد ها توسط تیم تحقیقاتی شرکت جنرال الکتریک که توسط ادیسون اداره میشد بهینه سازی و تولید شد.

استفاده وسیع و کاربردی از میکروفن ها برای اولین بار در تلفن ها صورت پذیرفت و باعث تحول عظیم دربهبود عرصه ارتباطات و دنیای رسانه شد.

دردنیای امروزی میکروفن ها در لوازم و مکان های گوناگونی استفاده میشوند و نقشی بسیار پررنگ تر نسبت به گذشته ایفا میکنند به طور مثال در ساخت فیلم و مهندسی صدا ، کنسرت های موسیقی ،هیئت ها ، مساجد ، برنامه های رادیو و تلویزیونی و یا لوازمی همانند سمعک ،تلفن ها ، موبایل ، هدفون و… از آنها استفاده می کنیم.

میکروفن

به بیان ساده میتوان گفت میکروفن وسیله ای است که امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند که این سیگنال ها میتواند به صورت آنالوگ و دیجیتال تقویت شوند .

انرژی حاصل از امواج صوتی با برخورد به دیافراگم میکروفن (پرده بسیار نازکی که معمولا بالای هسته میکروفن قرار میگیرد) و ارتعاش وانتقال آن انرژی  به سیم پیچ متصل به دیافراگم و حرکت سیم پیچ و قطع کردن میدان مغناطیسی آهن ربایی که در آن قرار دارد باعث ایجاد جریان الکتریکی می شود که از میکروفن به دستگاه تقویت کننده این جریان(انواع آمپلی فایر ها ) و یا ضبط کننده صدا منتقل میشود .

میتوان گفت میکروفن ها با دریافت ارتعاشات صوتی و انتقال آنها به آمپلی فایر ها نقش بسیار مهم و حیاتی در سیستم های صوتی ایفا می کنند.

انواع میکروفن

میکروفن ها را میتوان از چند جهت دسته بندی کرد اگر بخواهیم از نوع ارتباط آنها را دسته بندی کنیم میتوانیم به انواع بی سیم و با سیم آنها را تقسیم بندی کنیم .

میکروفن های بی سیم:

میکروفن هایی هستند که به وسیله رسیور به آمپلی فایر یا دوربین و ….متصل میشوند و با توجه به کیفیت و کریستال های استفاده شده می تواند شعاع حرکتی گوناگونی را برای ما فراهم کنند.(عموما شعاع حرکتی آنها بین ۲۰ تا ۱۰۰ متر می باشد .)

میکروفن های بی سیم را میتوان به دو گروه VHF   و UHF  تقسیم کرد که در آینده به تفصیل درباره ویژگی ها و کاربردهای هرکدام از آنها خواهیم پرداخت.

میکروفن های با سیم:

میکروفن هایی هستند که با کابل به آمپلی فایر دوربین و ….متصل می شوند .

نمونه ای از یک میکروفن باسیم

میکروفن ها را با توجه به نوع هسته میتوان به سه گروه :

  1. میکروفن های ریبون
  2. میکروفن های کاندنسر
  3. میکروفن های داینامیک

میکروفن های ریبون از دو مدل دیگر قدیمی تر هستند که در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی استفاده از آنها بسیار متداول بوده است .از منظر قیمتی دارای قیمت بالاتری هستندودارای حساسیت و گیرندگی بیشتری نسبت به میکروفن های کاندنسرو داینامیک هستند.هسته میکروفن های ریبون دو وجهی می باشد یعنی گیرندگی آن نسبت به امواج صوتی پشت و جلوی میکروفن برابر است ولی نسبت به امواجی که از کنار می آیند عملکرد ضعیفی دارند.

از ویژگی دیگر این میکروفن ها میتوان به گرمی و دلنشینی خاص این میکروفن ها اشاره کرد .

میکروفن های کاندنسر که از لحاظ حساسیت و گیرندگی مابین  میکروفن های ریبون و داینامیک  قرار میگیرند.

میکروفن های کاندنسر نسبت به میکروفن های داینامیک از حساسیت و دقت بیشتر و همچنین صدایی واضح تر و دلپذیر تر برخوردار هستند که این ویژگی آنها را مناسب جهت استفاده در استودیو ها و ضبط صدا قرار می دهد.

در اکثر میکروفن های کاندنسر کلید وضعیت الگوهای قطبی تعبیه شده که به شما این امکان را میدهد که بتوانید الگوهای تک قطبی (گیرندگی صدا از یک طرف) دو قطبی (گیرندگی صدا از دو طرف) چند قطبی (گیرندگی صدا از همه طرف ) را انتخاب کنید.

میکروفن داینامیک میکروفن هایی هستند که از نظر حساسیت و گیرندگی بعد از میکروفن های ریبون و کاندنسر قرار میگیرند اما قیمت مناسب دوام بالا و سهولت استفاده از آنها در مکان های مختلف سبب فراگیر شدن آنها شده است .

هسته میکروفن های داینامک مناسب جهت امواج صوتی با قدرت بالا می باشد به همین دلیل در اکثر اجراهای زنده استفاده از آنها متداول است.